Verbinden, bouwen, kei kwaliteiten en aan de slag // De Gymzaalsessie

De eerste echte werksessie met het Keicollectief is inmiddels geweest, en we willen even zeggen: Wat was het leuk!

Afgelopen donderdag stonden wij bepakt en bezakt bij de Klimzaal aan de Ariaweg, met bamboe, post-its, tape en trefbal. Met team Keicollectief (Marielle, Rufus, Babette en Willemieke) hebben we het programma van die middag met veel plezier vormgegeven. In een iets te kleine gymzaal, zijn we met elkaar gaan bouwen aan dromen en ambities, vanuit onze kwaliteiten als creatieve ondernemers.
Die kwaliteiten? We noemen er een aantal: sport, visualiseren, concreet maken, in beweging zetten, grafisch, het geheel zien, verbinden, in en outside de box, samenwerken, tekenen, aanvoelen, dansen, groei zien, visualisatie, creatief, impulsief, grafische vormgeving, verhalen zichtbaar maken, vertragen, creëren, en spontaan.

Daarna namen we de tijd voor dromen en ambities voor de toekomst, voor jouw onderneming, en ook voor het Keicollectief. Vanuit deze verhalen zijn we gaan bouwen. Waar liggen verbindingen? Waar kunnen we elkaar versterken in de ambities? Waar liggen kansen? We zijn letterlijk de hoogte in gegaan. Het was vooral leuk om echt aan de slag te gaan. Zo’n bamboe werkvorm vraagt toch om een bepaalde samenwerking. Wie neemt de leiding? Wie verzameld? Wie zorgt voor de stevigheid op de knooppunten?

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de casus, ‘Hallo 150 nieuwe buren’, toegelicht door Rufus, die naast teamlid van Keicollectief ook bewoner is in de wijk Schuilenburg. Vooraf hadden we een brainstorm voorbereid om het vraagstuk van verschillende kanten te bekijken, in werkelijkheid was het einde van de middag al in zicht en maakten we ons klaar voor de ontmoeting met de bewoners van de flat, waar de casus zich afspeelt.
Super inspirerend om bewoners te ontmoeten en te horen wat er allemaal speelt. Ze vertelden wat er al is gedaan in de flat om buren bij elkaar te betrekken. De acties die ze al hebben ondernomen om te zorgen voor een veilige omgeving waar iedereen met plezier woont. We hoorden waar de bewoners trots op zijn: “Op de vriendschappen tussen buren” en “op het feit dat zoveel mensen bij elkaar wonen in een kleine oppervlakte, en dat dit goed gaat”. We hebben afgesproken om de eerst volgende koffie en go (9 december van 9.30-11.00) in deze flat te laten plaatsvinden. Om met elkaar de verkenning voort te zetten en te onderzoeken waar we elkaar kunnen versterken. Wat het precies gaat worden weten wij ook nog niet, maar voel je welkom om aan te haken maandag 9 december!

Wij kijken terug op een fijne eerste werksessie, een mooi begin, van een dynamisch netwerk, waarin we elkaars kwaliteiten kunnen inzetten voor groei, samenwerkingen en voor de stad Amersfoort. Op vele waardevolle ontmoetingen in het nieuwe jaar.

Tijdens de gymzaalsessie hield Babette onze volgens via Instagram op de hoogte van wat we aan het doen waren. De stories die ze maakte zijn té leuk om niet even te delen, hieronder: de gymzaalsessie in beeld.

Keicollectief gymzaalsessie creatieve ondernemers Amersfoort social design verbinding