Bedankt voor ruim twee en een half jaar keicollectief. Een tijd vol mooie ontmoetingen, Koffie en Go’s, inspiratie, het delen van jullie kennis, borrels, samenwerkdagen en nog zoveel meer. Keicollectief, creatieve ondernemers van Amersfoort, bedankt! 

Begin 2018 was ons eerste event: de borrel voor creatieve ondernemers in en om Amersfoort. Was Amersfoort klaar voor een creatief en eigenzinnig netwerk?  Zaten mensen hier wel op te wachten? Nadat we verschillende evenementen op de agenda hadden gezet, kwamen ontmoetingen en nieuwe samenwerkingen tot stand.
Eind 2019 sloegen we een nieuwe weg in, en verkenden we samen met het nieuwe team hoe we verder konden bouwen en ontwikkelen aan keicollectief 2.0.
Halverwege 2020 zijn we met het team bij elkaar gekomen. “Welke dromen en ambities hebben we voor het Keicollectief? Van welke plannen staan we te trappelen om ze uit te voeren? Wat kunnen we binnen de huidige maatregelen doen om tot een divers agenda aanbod te komen?”
En toen, kwam er even niets.
Samen kwamen we tot een besluit: het Keicollectief gaat voorlopig on hold. Of in ieder geval de initiërende rol van het team. De komende maanden gaan we niet allerlei events neerzetten, ontmoetingen faciliteren en lezingen agenderen. We doen even ‘niets’ en dat is best spannend. 

We zijn ervan overtuigd dat met het Keicollectief nieuwe ontmoetingen hebben plaatsgevonden en verbindingen zijn gemaakt. Dat de nieuwe dwarsverbanden in de netwerken blijvend zijn, en we met het Keicollectief al veel moois in gang hebben gezet.
De website blijft gewoon in de lucht, als archief, als terugblik.  

Mocht er in de toekomst een nieuwe wind waaien, en er ontstaat een wens voor een dergelijk netwerk, is het Keicollectief in elk geval hier om niet helemaal vanaf ‘nul’ te hoeven beginnen. Leer van onze lessen en bouw verder op wat wij hebben neergezet. Maar ook als het hierbij blijft, kijken wij terug op een prachtig en vooral waardevol experiment. En we willen jou vooral bedanken. Bedankt dat je erbij was. Dat je deelnemer bent. Met ons meedeed met kleien, bamboe bouwen in de gymzaal, mee fietste, kennis deelde, verbindingen maakte en deelde over het ondernemerschap. We hebben van je genoten, en we hopen, jullie ook van ons. 

Bij deze doen we nog een oproep: Wat heb jij uit het Keicollectief gehaald? Een nieuwe samenwerking? Een mooie opdracht? Een groter netwerk?  Of ….? Deel het met ons, en we delen deze verhalen de komende maanden op onze website en social media. Mail naar info@keicollectief.nl 

Met warme groeten van team Keicollectief:

Marielle  Schuurman, Rufus de Vries, Anouk van Ravenhorst en Willemieke van den Brink-Gouwentak

"Dankzij het Keicollectief heb ik een aantal leuke mede-ondernemers leren kennen. Hierdoor voelde ik me veel meer deel van een groter geheel, alsof ik via het collectief toch collega’s heb gekregen! ZZP’en betekent veel alleen werken, maar het idee dat er meer zijn zoals ik, gaf een gevoel van verbondenheid. Met een aantal ondernemers ben ik gaan samenwerken - of hebben we gezocht naar manieren om dat te doen. De gymzaalsessie die ik vorig jaar mede georganiseerd heb, was een inspirerende verkenning naar hoe we als Keicollectief meer kunnen betekenen voor de stad Amersfoort. De wil en creativiteit zijn er zeker, maar uit gesprekken met een aantal mensen bij de Gemeente Amersfoort blijkt dat voor het écht benutten van het creatieve potentieel in 033 een andere manier van denken en organiseren nodig is én dat je toch heel veel zelf moet investeren. Op individueel vlak lukt het dan soms al wel, en daar is een collectief natuurlijk ook een fijne springplank voor. Uiteindelijk willen we allemaal bijdragen aan een bruisend cultureel en creatief klimaat in Amersfoort. Ik hoop dat we elkaar blijven inspireren en ontmoeten in samenwerkingen en bij mooie evenementen in de stad!" - Marielle Schuurman

We zijn geografisch aan elkaar verbonden, dat betekent korte lijnen en betrokkenheid bij de omgeving waarin we wonen. Ik zie de vele voordelen van lokaal werken: eenvoudiger, transparanter, goedkoper, en langer vol te houden oftewel; duurzamer.” Dat blijf ik zeggen, ook al zetten we het Keicollectief ‘on hold’. Ik was destijds erg gecharmeerd over het concept Keicollectief, waar Anouk en Willemieke in een krantenartikel over opmerkten: ”Zonder een gezamenlijke samenleving kan er geen ontwikkeling van het individu plaatsvinden.’’ In mijn eigen werk gaat het daar heel vaak over en ik weet dat het fysiek ontmoeten van mensen essentieel is voor iedereen. Omdat veel van ons vaak individueel werken, zou een Keicollectief toch een mooie manier zijn om bij deze essentie, op professioneel vlak, aan te sluiten. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier meegewerkt aan ontmoetingen. De Koffie & Go's, de fietstocht een gymzaalsessie, het heeft eraan bij gedragen dat ik veel van jullie heb leren kennen en ik hoop je in de toekomst ook weer tegen te komen in onze stad!" - Rufus de Vries

"Vanaf het allereerste begin was ik betrokken bij het Keicollectief. Wat begon als ‘een experiment’ en ‘eerst maar eens kijken of Amersfoort wel zit te wachten op het Keicollectief’, duurde zomaar 2,5 jaar. En nu is het best lastig om ‘los te laten’. Want wat heb ik genoten. Van jullie. En nu nog.  Al is het maar wanneer ik op vrijdagochtend in de stad loop, en ondernemers ‘in het wild’ tegenkom. Stuk voor stuk mensen met een prachtig verhaal, die zich met hart en ziel inzetten voor hun bedrijf.
Ik vertrouw erop dat ik jullie weer ga tegenkomen, op vrijdag ochtend op de markt, of op een hele andere plek. Ik kijk er naar uit."
- Willemieke van den Brink - Gouwentak