Vijf inspirerende werkplekken in Amersfoort

Er zijn veel voordelen aan het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld je eigen uren bepalen (je vakantie boeken was nooit zo gemakkelijk), zelf kiezen wat voor opdracht je aanneemt, bepalen voor wat voor tarief je dit doet, jouw eigen functioneringsgesprekken enz.

Niet elke ondernemer werkt vanuit een kantoor. Gelukkig zijn er genoeg inspirerende plekken in Amersfoort waar je fijn kunt werken en waar dit zelfs gestimuleerd wordt.

Onze vijf favorieten hebben we op een rijtje gezet:

1. Livingstone Coffee bar

samenwerken, keicollectief, livingstone, koffiebar, werkplek samenwerken, ontmoeten, vergaderen, koffie, drinken

(Foto – Livingstone coffeebar)

Deze gezellige koffiebar is een fijne locatie om te werken en tegelijkertijd een ontmoetingsplek. Livingstone vind je midden in het centrum en je kunt er fantastische koffie drinken (uiteraard). Probeer ook eens de huisgemaakte lekkernijen die er dagelijks te krijgen zijn.

2. Bibliotheek Eemhuis

eemhuis, samenwerken, werkplek, keicollectief werkplek, eemhuis, ondernemers, amersfoort, netwerk, creatief, leicollectief

(foto – Neutelings Riedijk Architects)

Als je wilt brainstormen, onderzoeken of analyseren dan zit je hier goed. Ondanks de enorme ruimte voelt dit als een fijne werkplek. Er is koffie beschikbaar, gratis internet en natuurlijk allemaal fijne boeken om je door te laten inspireren. Samen of alleen werken kan allebei, je hebt verschillende plekken om te zitten. En nee, deze plek is niet alleen voor studenten. Tip: laat je tussendoor even inspireren op de kunstafdeling.

3. De binnentuin van de WAR

werkplek, creatieve, ondernemers, amersfoort, ontwerper, fotograaf, illustrator, samenwerken samenwerken, brainstormen, ontmoeten, ondernemers, amersfoort, werkplek

(foto’s via – permacultuur onderwijs)

Een biologische groene en super groene locatie vind je in de Binnentuin. Zit je liever buiten in plaats van binnen dan is dit een topplek. Ook wanneer het regent, want je zit in een overdekte glazen kas. Deze kas heeft wel wat weg van een huiskamer en oerwoud tegelijk. Je kunt hier terecht voor afspraken met klanten maar ook om alleen aan de slag te gaan.

4. Blur

werkplek, samenwerken, relaxed, keicollectief blur, amersfoort, creatief, hotspot, werkplek, netwerk

(foto’s via Blur)

Zoek je een plek in het centrum van Amersfoort met een goeie sfeer en een instagrammable waardige uitstraling dan moet je bij Blur zijn. Blur is een winkel (waar creatieve ondernemers hun spullen verkopen) en koffie/lunchroom in één. Ook voor een ontbijtafspraak zit je hier helemaal goed.

5. Sem, Sla en meer

werken, ontmoeten, meeting, eten, lunchen, werkplek, keicollectief samenwerken, amersfoort, centrum, sem, salades, lunch

(fotos via Sem)

Wil je jouw werkafspraak combineren met fantastisch gezond en lekker voedsel, dan kan je terecht bij Sem. Naast heerlijke koffie, thee en taartjes kan je hier fijn lunchen en lekker werken.

BewarenBewaren